روستاها یکی از مقاصد مهم گردشگری به شمار میآیند و سالانه افراد زیادی برای دیدن از آنها بار سفر میبندند. استان هرمزگان نیز دارای روستاهایی است که مستعد سفر و گردشگری هستند که از این روستاها، 26 روستا بهطور تخصصی و کارشناسی دارای ظرفیت گردشگری هستند و 12 روستا نیز بهعنوان هدف گردشگری تعریف شده است.
سید سلطان محمد، مقصد گردشگری مذهبی جنوب
قدمت روستای هدف و منطقه نمونه گردشگری زیارت سید سلطان محمد (پیر چوگان) به دوره صفویه برمیگردد. مهمترین جاذبه گردشگری روستا مقبره و زیارتگاه امامزاده سید سلطان محمدبن موسیبن جعفر (ع) است که نامگذاری روستا نیز به دلیل استقرار زیارتگاه امامزاده سید سلطان محمد در روستا است.
بهدلیل وجود زیارتگاه متبرکه امامزاده سید سلطان محمد، همه ساله بهویژه در ایام نوروز و اعیاد و مراسمهای مذهبی این روستا پذیرای میلیونها زائر و گردشگر از اقصی نقاط استان و استانهای همجوار است.
سایر جاذبههای گردشگری روستا عبارتاند از قدمگاه امامزاده، مزار یاران امامزاده و جاذبههای طبیعی دره ییلاقی تنگاه، منطقه کوهستانی مغندر، گردشگاه ییلاقی چاهک و پودونو و مکان تفریحی دریاچه سد خاکی است.
سیخوران، روستایی با آبوهوای مطبوع و طبیعتی بکر
روستای سیخوران در بخش مرکزی شهرستان بندرعباس واقع شده است. وقتی به نزدیکی روستا میرسید باورتان نمیشود که در جنوب هستید، زیرا این روستا آنقدر سرسبز و پرآب و دارای آبوهوای معتدل و خنک است که تعجبتان را برمیانگیزد. درختان نارنگی، موز و حوضچههای پرآب که برای شنا کردن جان میدهد و خاطره خوشی برایتان میسازد.
جاذبههای گردشگری سیخوران شامل ارتفاعات زیبا و بلند پیرامون روستا (موردتوجه کوهنوردان و طبیعتگردها)، نخلستان، چشمهها و رودخانههای خروشان است که رودخانه جاماش از میان کوههای اطراف این روستا عبور میکند.
باغهای پربار و زیبای پلکانی مرکبات بهویژه باغهای نارنگی و پرتقال که به هنگام به بار نشستن میوهها با تنوعی از رنگها جلوهای بسیار زیبا و تماشایی به روستا میدهند.
تزرج، منطقه ییلاقی سرسبز و خوش آبوهوا
روستای هدف گردشگری تزرج با هوای مطبوع و دلپذیر در منطقهای ییلاقی با آبشار منحصربهفرد در جنوب غربی شهرستان حاجیآباد واقع شده است.
جاذبههای گردشگری روستا شامل آبشار تزرج در میان نخلستانها و کوهستان بسیار زیبا و منحصربهفرد، باغات مرکبات، نخلستانهای زیبا و چشمههای پر آب و جوشان، آسیابهای قدیمی تزرج و برجهای مراقبت و غار قندیل شکل است.
روستاییان در اقامتگاههای بومگردی خود با انواع غذاها و خوراکهای محلی پذیرای مهمانان و گردشگران هستند.
فیروزهای درخشان بر حریر آبی خلیجفارس
لارک در مقایسه با جزیرههای اطراف خود نسبتاً کوهستانی و دارای پستیوبلندی است. ارتفاعات این جزیره تقریباً در قسمت مرکزی جزیره نمود پیدا میکند و در بقیه قسمتهای آن بهصورت ناهمواریهای کم ارتفاع، دیده میشود. گنبدهای نمکی نزدیک به نیمی از سطح جزیره لارک را میپوشاند که از سنگهای ژیپس، مارن، رس و لایههای آهک و نمک تشکیلشده است. تودههای خاک سرخ از زیباییهای چشمنواز جزیره لارک به شمار میرود.
مشاهده آهوی جبیر از فاصله نزدیک در جزیره امری عادی است که هر بینندهای را به وجد میآورد. در کنار آهوان زیبای جبیر، خرگوش و جوجهتیغی، فلامینگو، مرغ ماهیخوار، گنجشک، لاشخور، عقاب، شاهین و حواصیل نیز زندگی میکنند. بزهای اهلی نیز در خارج از مناطق جمعیتی در میان کوهها به چشم میخورند.
در آبهای اطراف جزیره لارک ماهیهای مختلفی ازجمله ماهی چمن، هامور، سرخو، سنگسر، مقوا، میش ماهی، لاکپشت پوزه عقابی، کوسه، انواع مرجان و صدف، اسفنج و انواع خرچنگ و حلزون زندگی میکنند.
جاذبههای طبیعی این جزیره شامل ساحل تکدرخت، فیتوپلانکتونها، رودخانه نمک، ساحل لاکپشتها، دنیای زیرآب، کوه کلهقندی است و جاذبههای تاریخی شامل قلعه پرتغالیها، گورستان قدیمی، فانوس دریایی، مسجد لارک و آبانبار لارک است.
بخوان، روستای ییلاقی خوش آب و هوا
روستای بخوان یکی از خوش آب و هواترین و جذابترین روستاهای استان هرمزگان است. این روستا در کنار بلندترین کوه استان قرار دارد.
در پیرامون و داخل روستای ییلاقی بخوان چندین امامزاده و زیارتگاه وجود دارد که قدمت بنای برخی از آنها به بیش از چند سده میرسد. برخی از منابع محلی، قدمت این روستا را، حدود هفت قرن ذکر کردهاند.
چشمانداز ارتفاعات صخرهای نیمه جنگلی، باغهای انبوه و پربار میوه در مسیر و در پیرامون حواشی سرسبز رودخانه پرآب و بقایای آسیاب آبی، از جلوهها و جاذبههای گردشگری روستای بخوان محسوب میشوند. جاده دسترسی به روستا بسیار باریک است و از میان ارتفاعات بلند عبور میکند. عبور از مسیر کوچهباغهای پربار و چندین روستای کوچک از دیگر مزیتهای نسبی گردشگری این روستا است.
مراسم تعزیهخوانی و نخلگردانی در دهه اول محرم، صعود دستهجمعی به ارتفاعات برای زیارت امامزاده و اهدای قربانی و انجام نذورات، عروسیهای محلی با آدابورسوم ویژه و دوبیتی خوانی در باغها از مراسم معروف و رایج این روستاست.
زنان و دختران روستای بخوان در تولید صنایعدستی مانند زیورآلات زنانه، گلیم و جاجیم تبحر خاصی دارند.
لافت، بندر بادگیرها
بندر لافت در شمال غربی جزیره قشم و در شرق جنگل دریایی حرا واقعشده است. آبوهوای آن گرم و مرطوب و شرجی است. این بندر به سرزمین بادگیرها نیز مشهور است و نزدیکترین فاصله را با سرزمین اصلی (بندر پهل) دارد.
خانههای بندر لافت همگی حیاط مرکزی هستند و بادگیر دارند. این بادگیرها در اندازههای مختلف ساختهشدهاند و بندر لافت را به بندر بادگیرها تبدیل کردهاند. هرچند سال یکبار خانههای روستا به روشهای سنتی مرمت میشود، به همین دلیل این روستا شکل اولیه خود را حفظ کرده است.
به دلیل آبوهوای بسیار گرم و رطوبت بالای این منطقه، معماری خانهها بهگونهای است که علاوه بر حفظ زیبایی و ارزش معماری، متناسب با شرایط سخت اقلیمی باشد. معماری بندر لافت، با ترکیب اتاقها و راهروها و اتصال آنها به حیاط، شبیه معماری نواحی مرکزی و کویری ایران است.
جاذبههای تاریخی و طبیعی لافت عبارتاند از بام لافت، معماری بندر لافت (بادگیرها)، جنگلهای حفاظتشده حرا، قلعه نادری، گورستان انگلیسیها، چاههای تلا و ... است.
گزارش از صدیقه غلامی
انتهای پیام/
انتهای پیام/